Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μίνι ανασκόπηση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.


  Γράφει ο  Σάκης Τριμίντζιος.

 Την Κυριακή που μας πέρασε τελείωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος με τον ΑΓΙΑΞ να μην αγωνίζεται μιας και αυτήν την αγωνιστική έκανε το ρεπό του, ενώ χθες έγιναν κάποια παιχνίδια που είχαν αναβληθεί την προηγούμενη αγωνιστική κλείνοντας έτσι τις εκκρεμότητες του πρώτου γύρου. Με την ευκαιρία αυτήν, καλό θα ήταν να δούμε τι πέτυχε η ομάδα μας σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν αλλά και τι...


 μπορούμε να περιμένουμε στο υπόλοιπο δεύτερο μισό. Καταρχήν ας δούμε την βαθμολογία:
 
1. ΑΓ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ 52-13 40
2. ΠΗΓΗ 37-8 39
3. ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΟΥΡΙΑ 45-19 38
4. ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ 35-18 36
5. ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑ 38-18 33
6. ΠΙΑΛΕΙΑ 31-26 27
7. ΑΓΙΟΦΥΛΛΟ 30-23 27
8. ΡΟΠΩΤΟ 30-39 22
9. ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΟΣ 26-32 22
10. ΛΥΓΑΡΙΑ 21-20 21
11. ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ 17-32 16
12. ΤΥΜΦΑΙΟΣ 21-35 15
13. ΠΡΙΝΟΣ 19-25 15
14. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 15-42 10
15. ΓΟΜΦΟΙ 24-46 9
16. ΦΙΛΥΡΑ 16-36 9
17. ΒΥΤΟΥΜΑΣ 17-54 6


 Όπως βλέπετε και στον βαθμολογικό πίνακα η θέση της ομάδας μας είναι στην πρώτη πεντάδα, μια πολύ καλή θέση αν αναλογιστούμε πως ξεκίνησε η φετινή σεζόν. Όλοι θα θυμόσαστε πως το καλοκαίρι ο ΑΓΙΑΞ έφτασε λίγο πριν την διάλυση και θα γινόταν αυτό αν τελευταία στιγμή δεν έβγαιναν μπροστά ο Χάρης Ζιώγας σαν πρόεδρος μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. και οι προπονητές Λάζαρος Μπαλαούρας και Γιάννης Καλτσούδας οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να φτιάξουν μια ομάδα στην ουσία από το μηδέν αφού τα δελτία που είχαν απομείνει ήταν μόνο έξι. Έτσι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αφού τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά, διοίκηση και προπονητές κατάφεραν όχι μόνο να φτιάξουν ομάδα αλλά να παρουσιάσουν και ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο όπως είδαμε από τις πρώτες αγωνιστικές.
 Μάλιστα από την αρχή, κανείς από την ομάδα δεν έκρυψε πως στόχος είναι να μπούνε σφήνα στις πρώτες θέσεις και γιατί όχι να γίνει και η... υπέρβαση. Η ατυχία για τον ΑΓΙΑΞ ήταν πως αντιμετώπισε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, τρεις από τις τέσσερις ομάδες οι οποίες στα χαρτιά ήταν φαβορί για την άνοδο (ΑΓ. Οικουμένιος, Πηγή και Αγ. Μονή) κάτι που επιβεβαιώνει και η πορεία τους στο πρωτάθλημα. Και λέμε ατυχία γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, ο ΑΓΙΑΞ είχε πολύ λίγο χρόνο μέχρι την αρχή του πρωταθλήματος για να γίνει ομάδα, αφού μέχρι και λίγες ημέρες πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος αποκτούσε παίχτες και κατά συνέπεια τις πρώτες αγωνιστικές δεν έδειξε στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάρει έναν μόλις βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές παρότι και στα τρία ματς έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σε αυτά που έχασε, έχασε στις λεπτομέρειες. Από εκεί και πέρα όμως, η ομάδα μας πήρε μπροστά και έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο που παιχνίδι με το παιχνίδι γινόταν ακόμη καλύτερο με αποκορύφωμα το 0-4 στην έδρα του πρώτου -τότε- στην βαθμολογία Δροσερού. Μοναδικά άτυχα αποτελέσματα μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου ίσως μπορούμε να θεωρήσουμε την ήττα στην Χρυσομηλιά και την ισοπαλία εντός έδρας με την Πιαλεία.

Τι περιμένουμε να δούμε στον δεύτερο γύρο:
 Ο φετινός ΑΓΙΑΞ μας έδειξε πως είναι ικανός για το καλύτερο δυνατό, με το ρόστερ του να έχει παίχτες που δεν θα συναντήσεις σε αλλες ομάδες της κατηγορίας και οι οποίοι διακρίνονται, εκτός από τις αγωνιστικές τους ικανότητες, και για τον πολύ καλό τους χαρακτήρα. Η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας μας κρίνεται αν μη τι άλλο πετυχημένη σε όλους τους τομείς και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ομάδες που προπορεύονται στην βαθμολογία. Τις τρεις από αυτές θα τις αντιμετωπίσει τις επόμενες τρεις αγωνιστικές και εκεί θα μετρήσει τις δυνάμεις του και κατά έναν μεγάλο βαθμό θα φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτήν η παρέα.
 Οι ίδιοι οι παίχτες του ΑΓΙΑΞ δεν έκρυψαν ποτέ πως θα προσπαθήσουν να πάρουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν και στην άνοδο. Αν αυτό έρθει θα πρόκειται πραγματικά για μια πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία η οποία θα τους ανήκει 100%, μιας και από την αρχή της περιόδου μέχρι ακόμη και σήμερα, κανένας από τις αντίπαλες ομάδες αλλά και τοπικά sites και εφημερίδες δεν τους λογίζουν για διεκδικητές της ανόδου.
 Αυτά για την ώρα, τα υπόλοιπα με το τέλος του πρωταθλήματος. Εκεί που θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα και να μιλήσουμε με.. ονόματα και αποδείξεις για την φετινή ομάδα και την παρουσία της...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου