Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τρελαίνει κόσμο ο ΑΓΙΑΞ - Διπλό και στον Οικουμένιο με γκολ στο 95'!!

 Τεράστια νίκη πέτυχε ο ΑΓΙΑΞ στο σημερινό ντέρμπι στην έδρα του Αγ. Οικουμένιου με 0-1, ένα αποτέλεσμα που τον βάζει για τα καλά στους διεκδικητές μιας εκ των δύο θέσεων της ανόδου. Σκόρερ σε...


 νεκρό χρόνο ο Γιάννης Αγγέλου που αποκτήθηκε από τον ΑΓΙΑΞ πριν λίγες μέρες και έκανε σήμερα ιδανικό ντεμπούτο ενώ για ακόμη μια αγωνιστική, συγκλονιστικός ήταν ο τερματοφύλακας Θάνος Αθανασόπουλος που κράτησε ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας εκπληκτικές επεμβάσεις με αποτέλεσμα να του δώσουν τα εύσημα ακόμη και οι αντίπαλοι. 


 Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως διστακτικές στο παιχνίδι με τον Οικουμένιο να έχει την κατοχή και τον ΑΓΙΑΞ να περιμένει σε θέση άμυνας με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού για την ομάδα του Οικουμένιου στο 35' όταν το κοντινό πλασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΓΙΑΞ Αθανασόπουλος σε κόρνερ. 
 Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Οικουμένιο όμως να μπαίνει πιο επιθετικά και όσο περνούσε η ώρα να ανεβάζει την πίεση προς την εστία του Αθανασόπουλου. Από την άλλη ο ΑΓΙΑΞ έδειχνε πως έχει πρόβλημα στον χώρο του κέντρου, όπου δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και μοιραία οι του Οικουμένιου ανέβαζαν συνεχώς παίχτες στην εστία της ομάδας μας. Σε εκείνο το σημείο "μίλησε" η μεγάλη κλάση του τερματοφύλακα Αθανασόπουλου ο οποίος σήμερα έμοιαζε πραγματικά ανίκητος αφού πραγματοποίησε πολύ δύσκολες επεμβάσεις ενώ η ομάδα μας είχε και την τύχη με το μέρος της αφού σε μια φάση, η μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος κόλλησε πάνω στην λάσπη με τους παίχτες του ΑΓΙΑΞ να προλαβαίνουν να διώξουν πριν μπει γκολ. 


  Όλα αυτά μέχρι το 70ο λεπτό στο οποίο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Λάζαρος Μπαλαούρας ο οποίος έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στο κέντρο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ΑΓΙΑΞ να ανεβάσει την απόδοσή του με τους Καλτσούδα, Γιάννη και Τάτσιο να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά να μην μπορούν όμως να τελειώσουν σωστά τις φάσεις.
 Τελικά ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει πως όποιος χάνει τις ευκαιρίες δέχεται και το γκολ επιβεβαιώθηκε στο 95ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κώστας Τάτσιος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που βρισκόταν ο Γιάννης Αγγέλου που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους παίχτες του ΑΓΙΑΞ στην γωνία του γηπέδου να πανηγυρίσουν την μεγάλη νίκη με τον πρόεδρο Χάρη Ζιώγα που βρισκόταν εκεί. Χαρακτηριστικό του χρόνου που μπήκε το γκολ ήταν πως ο διαιτητής σφύριξε αμέσως την λήξη του παιχνιδιού χωρίς να αφήσει τους γηπεδούχους να κάνουν σέντρα.


  Μετά την νίκη πριν λίγες ημέρες στην έδρα του Δροσερού που το έριξε τότε από την πρώτη θέση, ήρθε σήμερα ακόμη ένα μεγάλο διπλό επί του Αγ. Οικουμένιου ο οποίος ήταν πρώτος στην βαθμολογία. 
 Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με αντίπαλο την Πηγή στο γήπεδο της Ασπροκκλησιάς την ερχόμενη Κυριακή. 
 Η ενδεκάδα του ΑΓΙΑΞ: Αθανασόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Αλμπάνης, Αγγέλου, Σιούτας (70' Μπαλαούρας), Μανώλης, Φορτούνης, Τάτσιος, Γιάννης, Μπέλος (75' Κυργιάζος), Καλτσούδας.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου