Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Σούπερ ΑΓΙΑΞ με διπλό στο Ροπωτό και τον Καλτσούδα να παίρνει το όπλο του

  Σπουδαία εμφάνιση και τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα μας σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Παλιομονάστηρου όπου αντιμετώπισε το Ροπωτό σε ένα ματς που τα είχε όλα και σίγουρα αποζημίωσε με το παραπάνω τους λιγοστούς θεατές που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Πέντε γκολ, δύο ανατροπές του σκορ, μια κόκκινη, ένα χαμένο πέναλτι και έναν διαιτητή που έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί ένα παιχνίδι Α1 τοπικής κατηγορίας, με πολλές λάθος αποφάσεις κατά του ΑΓΙΑΞ που θα μπορούσαν να του στερήσουν την νίκη. Και λέμε θα.....



 μπορούσαν γιατί η ομάδα μας, παρά τις πολλές απουσίες βασικών της παιχτών, για άλλη μια φορά έβγαλε τρομερό πάθος τον αγωνιστικό με τους παίχτες που αγωνίστηκαν να μην υστερεί κανένας σε απόδοση και με τον Γιάννη Καλτσούδα να αναδεικνύεται σε παίχτη του ματς αφού με δύο δικά του γκολ στο δεύτερο μέρος άλλαξε την ροή του παιχνιδιού δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα μας.
 

 Ο ΑΓΙΑΞ για ακόμη ένα ματς από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας καταφέρνοντας μάλιστα από πολύ νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν στο 8' από φάουλ του Βασίλη Πινιάρα, ο Παναγιώτης Γιάννης πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 0-1. Το Ροπωτό προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο επόμενο λεπτό με το σουτ παίχτη της αντίπαλης ομάδας να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αθανασόπουλου. Στην συνέχεια το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με τον ΑΓΙΑΞ να απειλεί και πάλι με τον Γιάννη στο 30' ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ που κατέληξε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Η επόμενη καλή στιγμή  για τον ΑΓΙΑΞ ήρθε στο 43' με τον Πινιάρα να κάνει ατομική προσπάθεια από πλάγια να περνάει δύο αντίπαλους αμυντικούς κάνοντας μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ χωρίς ωστόσο να μπορέσει κάποιος παίχτης μας να κάνει την προβολή. Έτσι, φτάσαμε ένα λεπτό πριν το τέλος της ανάπαυλας όταν σε μια ανύποπτη φάση από ένα μακρινό φάουλ ο αντίπαλος επιθετικός βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΑΓΙΑΞ πασάροντας σωστά για να στείλει τις δύο ομάδες με το σκορ στο 1-1 στα αποδυτήρια.
 Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα του Ροπωτού να μπαίνει κάπως καλύτερα από τον ΑΓΙΑΞ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο εκεί όπου ήρθε η αποβολή του Χρήστου Φορτούνη στο 58' και ένα γκολ με κεφαλιά για το Ροπωτό στο 60' για να γίνει η ολική ανατροπή του σκορ για τους γηπεδούχους και να γείρει την πλάστιγγα του παιχνιδιού σαφώς υπέρ τους. Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η ομάδα μας από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, οι παίχτες των Μπαλαούρα-Καλτσούδα δεν τα παράτησαν, ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο με το ματς να παίρνει γρήγορο ρυθμό και να γίνεται.... ροντέο στα τελευταία λεπτά. Έτσι στο 77' από φάουλ του Τάτσιου και σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, ο Γιάννης Καλτσούδας που ήταν στην σωστή θέση, με προβολή ισοφάρισε σε 2-2 ενώ στο 80' ο Αθανασόπουλος απέκρουσε τετ α τετ αντίπαλου παίχτη. Στο επόμενο λεπτό ο Γιάννης του ΑΓΙΑΞ έκανε την κούρσα από δεξιά κάνοντας την παράλληλη μπαλιά με τον Πινιάρα και τον Καλτσούδα που βρισκόταν στην περιοχή να είναι ένα βήμα μπροστά από την πορεία της μπάλας και να μην μπορούν να πλασάρουν. Οι δύο φάσεις που τελικά έκριναν το παιχνίδι έγιναν στο 84' για την ομάδα του Ροπωτού όταν κέρδισε πέναλτι με τον Αθανασόπουλο όμως να αποκρούει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία κρατώντας τον ΑΓΙΑΞ στο ματς και τον Γιάννη Γκουργκούλια στο 87' να κάνει την βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας προς το Γιάννη Καλτσούδα ο οποίος με περίσσια άνεση πέρασε και τον τερματοφύλακα σκοράροντας το 2-3, ένα γκολ που όπως ήταν φυσικό πανηγυρίστηκε έντονα από όλη την ομάδα και τον πάγκο της.

Πώς έπαιξε ο ΑΓΙΑΞ


 

 Τα λάθη του διαιτητή:
 Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου ο ρέφερι του σημερινού αγώνα έκανε πολλά λάθη. Πάμε να τα δούμε τα σημαντικότερα.
 Στο 44', η φάση της ισοφάρισης για την ομάδα του Ροπωτού ήρθε από στημένη φάση και συγκεκριμένα φάουλ το οποίο εκτελέστηκε με την μπάλα να κυλάει πράγμα πυο σημαίνει επανάληψη με τον διαιτητή παρόλα αυτά να δείχνει σέντρα.
 Στο 58' γίνεται καθαρό φάουλ στον παίχτη του ΑΓΙΑΞ φορτούνη για κράτημα από αντίπαλο παίχτη, με τον ρέφερι να σφυρίζει φάουλ κατά του παίχτη του ΑΓΙΑΞ και να του δείχνει μάλιστα και δεύτερη κίτρινη κάρτα στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. 
 Στο 84' βλέπει πέναλτι σε μια φάση που δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως επαφή του Αθανασόπουλου με τον αντίπαλο παίχτη ο οποίος πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του ΑΓΙΑΞ με την μπάλα τελικά να καταλήγει άουτ.

Τρόμαξαν με Τάτσιο στο 8'
 Στην φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας μας στο 8' το φάουλ το κέρδισε ο Κώστας Τάτσιος ο οποίος πέφτοντας στο έδαφος χτύπησε στον αριστερό του ώμο με αποτέλσμα να διακοπεί το παιχνίδι για λίγα λεπτά και να τρομάξουν οι του ΑΓΙΑΞ φοβούμενοι τα χειρότερα. Τελικά ο Τάτσιος συνέχισε το παιχνίδι και με το τέλος του αγώνα πήγε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις με τα αποτελέσματα να είναι καθυσυχαστηκά. Η απώλειά του θα ήταν σημαντικό πλήγμα για την συνέχεια αφού η συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας μας είναι κάτι παρπάνω από σημαντική.

*'Ισως λίγοι το κατάλαβαν αλλά στο δεύτερο μέρος ο Τάτσιος με έξυπνο τρόπο εξέθεσε τον διαιτητή εκτελώντας επίτηδες ένα φάουλ την ομάδας μας με την μπάλα να κυλάει. Φυσικά εκεί ο ρέφερι σωστά σταμάτησε το ματς και έδειξε επανάληψη. Στις διαμαρτυρίες του Τάτσιου που του θύμισε την φάση του πρώτου γκολ του από το Ροπωτό, κατάπιε την γλώσσα του....

* Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι παίχτης της ομάδας μας τιμωρείται με κόκκινη κάρτα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι νικηφόρο για τον ΑΓΙΑΞ. Ίσως είναι το γούρι μας....

*Για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας μας που δείχνουν να στιρίζουν την φετινή προσπάθεια.

*Παρά το δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι σε κανένα σημείο δεν πήγε να ξεφύγει από τους παίχτες των δύο ομάδων.

*Μια πολύ καλή κίνηση έκανε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδας που έφερε γλυκά στο γήπεδο να κεράσει όλους τους φιλάθλους αλλά και τους ανθρώπους των δύο πάγκων για την ονομαστική του εορτή. Να του ευχηθούμε χρόνια πολλά!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου