Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Σκόρπισε το Δροσερό με "ντόρτια" ο ΑΓΙΑΞ

 Σπουδαία εμφάνιση και νίκη πέτυχε σήμερα το μεσημέρι ο ΑΓΙΑΞ Ασπροκκκλησιάς που αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Δροσερού η οποία ήταν μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα μας μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Πιαλεία, επέστρεψε σήμερα στις....

νίκες και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο αφού η απόδοσή των παιχτών των Μπαλαούρα - Καλτσούδα ήταν πάρα πολύ καλή, με τον Γιάννη Καλτσούδα να είναι αυτός που μπορούμε να πούμε πως δικαιούται τον τίτλο του MVP αφού σημείωσε ένα γκολ, μοίρασε δύο ασίστ ενώ δημιούργησε ακόμη πολλές δύσκολες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Σημαντική για ακόμη μια φορά η συμβολή του τερματοφύλακα Θάνου Αθανασόπουλου που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών κρατώντας την εστία του ανέπαφη.


 Η ομάδα του Δροσερού ήταν αυτήν που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, πιέζοντας την άμυνα του ΑΓΙΑΞ για να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Οι παίχτες της ομάδας μας σε αυτό το διάστημα φάνηκε να έχουν πρόβλημα κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα λάθη στον χώρο του κέντρου και να δίνεται οι ευκαιρία στους γηπεδούχους πλησιάζουν απειλητικά την εστία του Αθανασόπουλου. Μάλιστα στο 15' λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ η ομάδα του Δροσερού με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι έπειτα από απόκρουση του Αθανασόπουλου σε σουτ. Στο 20' ο ΑΓΙΑΞ άνοιξε το σκορ όταν ο Κώστας Τάτσιος βρήκε με ασίστ τον Γιάννη Καλτσούδα ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-1 αλλάζοντας την ροή του παιχνιδιού υπέρ του ΑΓΙΑΞ. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Κυργιάζος με ωραία ενέργεια βρήκε τον Τάτσιο που σούταρε, με την μπάλα έπειτα από κόντρα να καταλήγει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε με την μπάλα να φτάνει έξω από την περιοχή στον Χρήστο Φορτούνη ο οποίος με σουτ διπλασίασε τα τέρματα του ΑΓΙΑΞ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 35' με μια σέντρα σουτ η οποία πέρασε παράλληλα από το τέρμα με τους αμυντικούς του ΑΓΙΑΞ να διώχνουν σε πλάγιο. Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, ο Γιάννης ανέβασε τον δείκτη του σκορ όταν έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, πάσαρε στον Καλτσούδα ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει τον τερματοφύλακα και τον Γιάννη που ακολούθησε την φάση να πλασάρει από κοντά σε άδειο τέρμα για να γράψει το 0-3 και ουσιαστικά να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι.


 Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Αθανασόπουλο όμως στο 55' να πραγματοποιεί μια πολύ δύσκολη και εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ αντίπαλου παίχτη και να κρατάει το μηδέν στην άμυνα του ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Καλτσούδας με ωραία ατομική ενέργεια, έδωσε την ασίστ στον Κυργιάζο που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-4 για τον ΑΓΙΑΞ. Από εκείνο το σημείο και μέχρι την λήξη του παιχνιδιού η ομάδα μας κατέβασε ταχύτητα με το υπόλοιπο του ματς να είναι πλέον τυπική διαδικασία και με μόνες αξιόλογες φάσεις για τις δύο ομάδες να είναι για τους γηπεδούχους  στο 70' και το 75' όταν στην πρώτη η μπάλα βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού ενώ στην δεύτερη και πάλι ο Αθανασόπουλος με απόκρουση έδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Τρικάλων.
 Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΓΙΑΞ, την ερχόμεη Κυριακή το πρωί, εντός έδρας με την ομάδα την Φυλίρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου