Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΓΙΑΞ-Κοζιακας 2-1

Σπουδαία νίκη για τον ΑΓΙΑΞ σήμερα με 2-1 απέναντι στον Κόζιακα, μια νίκη που του εξασφαλίζει την οριστική σωτηρία του. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο μέρος κατάφερε να γυρίσει την....


 εις βάρος της κατάσταση και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Τα γκολ του ΑΓΙΑΞ πέτυχαν ο -εξαιρετικός και σήμερα- νεαρός Χρήστος Μπέλος ο οποίος από την πρώτη του χρονιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο άφησε το στίγμα του και ο Βασίλης Πινιάρας.
 Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας δεν μπήκε όπως έπρεπε, ίσως επηρεασμένη αρνητικά και από την κρισιμότητα του αγώνα, δίνοντας γήπεδο στους φιλοξενούμενους οι οποίοι εκμεταλεύθηκαν στο 35' ένα λάθος της άμυνας του ΑΓΙΑΞ και άνοιξαν το σκορ. Οι μοναδικές καλές στιγμές για την ομάδα μας στο πρώτο μέρος ήταν μια απίστευτη ευκαιρία του Χρήστου Μπέλου στο 15' ο οποίος σχεδόν πάνω στην γραμμή υπό πίεση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στο 43' όταν και πάλι ο ίδιος παίχτης με μακρινό σουτ ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση. 
 Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς άλλη εικόνα για τον ΑΓΙΑΞ αφού οι παίχτες μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Στο 50' ο Μπαούτης σούταρε και απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης έκανε επικύνδυνη σέντρα σουτ χωρίς όμως κάποιος συμπαίχτης του να μπορέσει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.  έτσι φτάσαμε στο 60' όταν ο Λάζαρος Μπαλαούρας με εκπληκτική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ από πλάγια θέση τον Χρήστο Μπέλο ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ στην αντίθετη γωνία, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έφερε το ματς στα ίσια. Μάλιστα στο 70' έγινε η ολική ανατροπή με ακόμη ένα πολύ όμορφο γκολ όταν από πλάγια ο Χρήστος Παπασωτηρίου έκανε την σέντρα και ο Πινιάρας Βασίλης που είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι της εστίας. Το μάλιστα ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει στο 65' όταν το σουτ από πλάγια θέση του Χρήστου Μπέλου βρήκε στο κάθετο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση και έχασαν μια κλασική ευκαιρία με τον Λάζαρο Μπαλαούρα να διώχνει πάνω στην γραμμή την μπάλα και τους αντίπαλους να διαμαρτύρονται για γκολ. 
 Η ομάδα μας με την νίκη αυτήν εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία σε μια πολύ δύσκολη για την ίδια σεζόν με πολλές ιδιαιτερότητες. 

 Για ακόμη μια φορά να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες που αγωνίστηκαν φέτος και βοήθησαν τον ΑΓΙΑΞ ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στην διοίκηση και τον προπονητή Ηλία Γκουλιάφα οι οποίοι φέτος παρέλαβαν μια ομάδα με τεράστια οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα και κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου