Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Βυτουμάς - ΑΓΙΑΞ 1-2

 Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε από τον Βυτουμά ο ΑΓΙΑΞ στο σημερινό παιχνίδι παραμένοντας στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αντίθετα το θέαμα θα μπορούσαμε να πούμε ήταν κακό σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα ενώ δεν έλειψαν και οι.... 


 στιγμές έντασης με χαρακτηριστική αυτήν του δευτέρου ημιχρόνου που παραλίγο να δημιουργηθεί γενική σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας δεν παρουσιάστηκε τόσο καλή όπως μας έχει συνηθίσει κάνοντας πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου αλλά παρόλα αυτά κατάφερε με δύο γκολ του Τάτσιου και του Καλτσούδα να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.

 Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 8' για τους γηπεδούχους όταν από σέντρα, παίχτης του Βυτουμά πλάσαρε με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η απάντηση για τον ΑΓΙΑΞ ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Καλτσούδας έπιασε την κεφαλιά με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στην συνέχεια ο Βυτουμάς είχε ένα καλό σουτ εκτός εστίας και μια επικίνδυνη σέντρα σουτ που πέρασε απ όλους ενώ ο ΑΓΙΑΞ στο 31 θα μπορούσε να προηγηθεί όταν ο Τάτσιος με όμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε στον κενό χώρο τον Κυργιάζο ο οποίος πλάσαρε άσχημα με την μπάλα να φεύγει άουτ. 
 Το δεύτερο μέρος άρχισε ιδανικά για την ομάδα μας αφού στο 46 ο Καλτσούδας ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τον Κώστα Τάτσιο να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ για τον ΑΓΙΑΞ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με την ομάδα του Βυτουμά να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού και να χάνει κλασική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 48, με τον Θάνο Αθανασόπουλο να κάνει άλλη μια μεγάλη επέμβαση και να κρατάει το μηδέν ενώ στην επαναφορά και με άδειο τέρμα το πλασέ έξω από την περιοχή που επιχείρησε παίχτης του Βυτουμά, κόντραρε σε σώματα των παιχτών του ΑΓΙΑΞ. Η πίεση των παιχτών του Βυτουμά συνεχίστηκε και στο 58 κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με πλασέ μέσα από την περιοχή. Μάλιστα λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να κάνουν την ολική ανατροπή στο παιχνίδι με τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο όμως να κάνει δύο καταπληκτικές αποκρούσεις στο 69 σε τετ α τετ και στο 75 στο δεξί του παραθυράκι σε σουτ αντίπαλου παίχτη έξω από την περιοχή. Στο 79, ήρθε η λύτρωση για τους παίχτες του ΑΓΙΑΞ με τον Γιάννη Καλτσούδα να εκμεταλλεύεται την κάθετη μπαλιά του Βασίλη Πινιάρα και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-2. Στο 86 λεπτό ήρθε η φάση που λίγο έλειψε να τινάξει το ματς στον αέρα όταν ο επόπτης γραμμών έκοψε τον Μπρόβα του ΑΓΙΑΞ που βρισκόταν καθαρά πίσω από την γραμμή του κέντρου με οφσάιντ και τους παίχτες του ΑΓΙΑΞ να διαμαρτύρονται έντονα στους διαιτητές με την κατάσταση να δείχνει ότι πάει να ξεφύγει αφού η ένταση πήγε και σε άλλα σημεία του γηπέδου ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Χρήστο Μπελο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο 93 και τον Γιάννη Καλτσούδα στο 95 να χάνει τετ α τετ για να γράψει το 1-3. Για την ιστορία, το ματς έληξε με 7 λεπτά καθυστερήσεις.
 

 Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι:

 Όπως είπαμε και πιο πάνω, στο 86 ήρθε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, με μια λάθος υπόδειξη του επόπτη γραμμών όλοι οι παίχτες του ΑΓΙΑΞ κινήθηκαν προς το μέρος του για να διαμαρτυρηθούν. Πρώτος κοντά σε αυτόν έφτασε ο Χρήστος Μπέλος διαμαρτυρόμενος έντονα (ούτε κόσμια μπορούμε να πούμε, αλλά σε καμία περίπτωση και απειλητικά) με τον επόπτη να πιάνει με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο τον νεαρό επιθετικό του ΑΓΙΑΞ με δύναμη από τον σβέρκο για κάποια δευτερόλεπτα. Η δύναμη που έπιασε ο επόπτης τον Μπέλο ήταν τόση που με δυσκολία κατάφεραν να τον απωθήσουν οι υπόλοιποι παίχτες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσει όλη η ομάδα πάνω στον επόπτη και να υπάρξει ένταση σε όλο το γήπεδο ακόμη και έξω από αυτό. Η.... δικαιολογία του ρέφερι που προσπάθησε να "καλύψει" τον συνάδελφό του μετά το τέλος του παιχνιδιού, ήταν πως το έκανε γιατί δεν ήξερε αν ο παίχτης του ΑΓΙΑΞ θα προσπαθήσει να τον χτυπήσει. Ο Μπέλος αντίκρισε δίκαια λίγα λεπτά αργότερα την απευθείας κόκκινη κάρτα για κάτι που είπε στον επόπτη από μακριά σε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και για αυτόν ενέργεια την ώρα που η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ και λίγα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι...

 *Τραυματίας αποχώρησε για τον ΑΓΙΑΞ ο Τσιμογιάννης στο δεύτερο μέρος με τράβηγμα στους προσαγωγούς.
 *Κακή η διαιτησία του ματς με πολλά λάθη. Ο ρέφερι όπως φάνηκε δεν ήθελε να ευνοήσει κάποια από τις δύο ομάδες, απλά από ένα σημείο και μετά του ξέφυγε το παιχνίδι.
 *Απόντες για τον ΑΓΙΑΞ οι Μανώλης που ήταν τιμωρημένος και Αγγέλου με Μπαλαούρα για επαγγελματικούς λόγους. Χρέη προπονητή στον πάγκο στο σημερινό παιχνίδι ανέλαβε ο Ηλίας Γκουλιάφας με τον Σάκη Μόκα σε συνεννόηση πάντα με τον βοηθό προπονητή, Γιάννη Καλτσούδα.



Πώς έπαιξε ο ΑΓΙΑΞ:













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου