Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Διπλό με επική ανατροπή για τον ΑΓΙΑΞ στον Ασπρόβαλτο!!

Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο ΑΓΙΑΞ πριν λίγο στην έδρα του Ασπροβάλτου σε ένα παιχνίδι που όλα του πήγαιναν στραβά μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τους παίχτες της ομάδας μας όμως να δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και να καταφέρνουν να γυρίσουν ένα...


χαμένο ματς, αφού το 2-0 του 53' λεπτού έγινε 2-3 μέσα σε 16 λεπτά και μάλιστα με παίχτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους πάιχτες της ομάδας με τα φώτα όμως να πέφτουν πάνω στον Κώστα Τάτσιο ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ και τον Παναγιώτη Γιάννη που σημείωσε το γκολ της νίκης ενώ από δικές του ενέργειες έδωσε την ευκαιρία στον Τάτσιο να πετύχει τα δύο γκολ. Καθοριστικός στην εξέλιξη του παιχνιδιού και ο Θάνος Αθανασόπουλος ο οποίος με τις επεμβάσεις του βοήθησε για να έρθει η σημαντική νίκη.

 Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις στις δύο εστίες, πέντε γκολ, μια κόκκινη κάρτα και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίχτες των δύο ομάδων. Οι παίχτες του ΑΓΙΑΞ, μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν την κατοχή της μπάλας,  έλεγχαν τον ρυθμό και κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία με τον Τάτσιο στο 10' που σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι και με τον Γιάννη να χάνει κλασική ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα όταν από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής με την κεφαλιά του όμως να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την άλλη η γηπεδούχος ομάδα του Ασπρόβαλτου είχε κι αυτήν τις δικές της ευκαιρίες στο 7' όταν ο τερματοφύλακας του ΑΓΙΑΞ Αθανασόπουλος απέκρουσε την μπάλα σε τετ α τετ και στο 13' όταν από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και πάλι ο Αθανασόπουλος ήταν στην σωστή θέση και έστειλε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος οι παίχτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν κυρίως σε σκληρά μαρκαρίσματα και... κοκορομαχίες με τον διαιτητή να επεμβαίνει πολλές φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και την εξέλιξη του παιχνιδιού να δείχνει πως η κόκκινη κάρτα δεν θα αργήσει να βγει. Αυτό τελικά έγινε στο 40' με τον Φίλιππο Σιούτα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να κλωτσάει από πίσω αντίπαλο παίχτη με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείχνει σωστά την κόκκινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου από λάθος της άμυνας του ΑΓΙΑΞ, η μπάλα στρώθηκε σε αντίπαλο παίχτη ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αθανασόπουλου ανοίγοντας έτσι το σκορ για τον Ασπρόβαλτο.
 Η εξέλιξη αυτήν όπως ήταν φυσικό επηρέασε τους παίχτες του ΑΓΙΑΞ οι οποίοι μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να δεχτούν ακόμη ένα γκολ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι άλλαξαν την μπάλα με μεγάλη ευκολία μέχρι την στιγμή που βγήκαν σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο επιθετικό να μην δυσκολεύεται να κάνει το 2-0 στο 53'. Στην συνέχεια, η είσοδος του Λάζαρου Μπαλαούρα στο ματς και η αλλαγή συστήματος και θέσεων ανέβασε κατά πολύ την πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Τότε ήταν η στιγμή που ανέλαβαν δράση οι Παναγιώτης Γιάννης και Κώστας Τατσιος με τον πρώτο να κερδίζει φάουλ στο 61΄και πέναλτι στο 65' με προσωπικές του ενέργειες και τον δεύτερο να ευστοχεί και με δύο γκολ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Πριν το δεύτερο γκολ του ΑΓΙΑΞ η ομάδα του Ασπρόβαλτου είχε οριζόντιο δοκάρι ενώ και ο ΑΓΙΑΞ έχασε ακόμη μια ευκαιρία με τον Μανώλη να συνεργάζεται πολύ καλά με τον Γιάννη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τελικά η μεγάλη ανατροπή για τον ΑΓΙΑΞ ολοκληρώθηκε στο 77' όταν ο Τάτσιος με ασίστ βρήκε τον Γιάννη μόνο του έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα και με ψηλοκρεμαστο πλασέ να κάνει το 2-3. Από εκεί και πέρα οι παίχτες του ΑΓΙΑΞ πάγωσαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τους αντίπαλους παίχτες μέχρι την λήξη του παιχνιδιού. Η μοναδική στιγμή που απειλήθηκε η ομάδα μας ήταν στο 84' όταν όμως και πάλι ο τερματοφύλακας Αθανασόπουλος ήταν στην σωστή θέση και αποσόβησε το τετ α τετ των γηπεδούχων. 

 *Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι ο Μπαρμπαρούσης με πρόβλημα στο καρπό του χεριού του.
 *Επόμενος αντίπαλος για τον ΑΓΙΑΞ η ομάδα του Τυμφαίου την ερχόμενη Κυριακή.

Πως έπαιξε ο ΑΓΙΑΞ:











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου