Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι δσκολίες της Α' ΕΠΣΤ

*Άρθρο της εφημερίδας Πρωινός λόγος (www.proinoslogosnews.gr)

Ένα περίεργο πρωτάθλημα θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει σε περίπου έναν μήνα! Για πρώτη φορά η Α' Ερασιτεχνική θα αποτελείται από 19 ομάδες και θα γίνουν 38 αγωνιστικές!!!
Η αύξηση ήρθε μετά την απόφαση του περυσινού πρωταθλητή Εθνικού Καστρακίου να μην δηλώσει συμμετοχή στο Περιφεριακό πρωτάθλημα, αλλά να....





παίξει ξανά στην Α' Ερασιτεχνική. Επειδή είχε ήδη γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας η ΕΠΣΤ δεν μπορούσε να αναπληρώσει το κενό.
Με όλα αυτό το σίγουρο είναι ένα. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο και πιο... κουραστικό. Τη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη οι ομάδες να μειωθούν σε 16, ξαφνικά αυξάνονται σε 19!
Και τέσσερις αγωνιστικές παραπάνω είναι ένας μήνας, συν την ταλαιπωρία που θα υπάρχει, αφού κάθε αγωνιστική θα πρέπει μια ομάδα να κάνει το ρεπό της, αφού ο αριθμός είναι μονός. Πάντως οι ομάδες είναι αναγκασμένες να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, αφού ο βαθμός δυσκολίας υπάρχει, αλλά τα εμπόδια μέσα από την διάθεση και το μεράκι μπορούν να ξεπεραστούν.

Σε ένα μήνα η σέντρα!
Με αυτό ως δεδομένο είναι λογικό ότι το νέο πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς.
Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΣΤ, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ήδη οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους, ενώ όσες δεν το έπραξαν μέχρι τώρα θα το κάνουν από Δευτέρα, που ξεκινά ο Αύγουστος.
Βέβαια υπάρχει και η κατηγορία ομάδων που προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, αφού οι δυσκολίες δεδομένες, ιδιαίτερα σ' αυτές τις οικονομικές συγκυρίες που περνά η χώρα μας. Είναι λογικό να πλήττει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που στηρίζεται κυρίως στο μεράκι και την όρεξη ορισμένων ανθρώπων. Όλα αυτά έχουν φέρει σε περιπέτεια κάποιες ομάδες, αλλά είναι σαφές ότι μέσα από την όρεξη και την διάθεση μπορούν να ξεπεραστούν εμπόδια.

Η αλλαγή κόβει τα φτερά
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν οι ομάδες που έχουν το ρόλο του φαβορί. Το ίδιο θα γίνει και στο φετινό μαραθώνιο της Α' Ερασιτεχνικής, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα που αξίζει να σταθεί κάποιος πιο προσεχτικά.
Ως γνωστόν από φέτος η ΕΠΟ έχει αλλάξει τον τρόπο που θα ανεβαίνουν οι ομάδες στην Δ' Εθνική. Ο πρωταθλητής δεν θα παίρνει αυτόματα το εισιτήριο, αλλά μέσα από μπαράζ με άλλες πρωταθλήτριες. Αυτό σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατά πολύ.
Έτσι οι τρικαλινές ομάδες έχουν εξετάσει με προσοχή τα νέα δεδομένα και αυτό που βάζουν ως στόχο είναι να παίξουν πρώτα καλό ποδόσφαιρο και χωρίς να κάνουν περιττά οικονομικά ανοίγματα. Αλλά δεν αποκλείεται τελικά αυτός ο δρόμος να αποδειχτεί ο πιο σίγουρος για να έρθουν αγωνιστικές επιτυχίες. Άλλωστε από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα για τις ομάδες είναι λάθος να βγαίνουν πρόωρες κρίσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου