Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Λάζαρος Μπαλαούρας: Δεν υπάρχει ταβάνι για τον ΑΓΙΑΞ

  Αν και μόλις 23 ετών, αγωνίζεται στον ΑΓΙΑΞ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με γεμάτες χρονιές και σταθερότητα στην αγωνιστική του παρουσία στα γήπεδα. Στα 18 του, υπήρξε σημαντικότατο γρανάζι της ομάδας που πριν λίγα χρόνια έκανε την υπέρβαση και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας ενώ τα τελευταία χρόνια σε κάθε μεταγραφική περίοδο, το όνομά του "παίζει" σε.....

μεταγραφικά σενάρια ομάδων κυρίως από την Α' ΕΠΣΤ. Ο λόγος για τον Λάζαρο Μπαλαούρα ο οποίος πριν λίγες μέρες πήρε το χρίσμα από την διοίκηση και τον πρόεδρο της Χάρη Ζιώγα να αναλάβει ως πρώτος προπονητής τον ΑΓΙΑΞ Ασπροκκλησιας έχοντας ως βοηθό του στον πάγκο τον Γιάννη Καλτσούδα.
 Ο Μπαλαούρας μέσω μια πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχώρησε στο http://ajax-asprokklisias.blogspot.gr/ μας δίνει μια πρώτη... γεύση του ΑΓΙΑΞ της νέας σεζόν με αυτόν στον πάγκο.


Λάζαρε, αν και μόλις 23 χρονών έχεις σχεδόν μια 10ετια στον ΑΓΙΑΞ σαν ποδοσφαιριστής και φέτος η διοίκηση του Χάρη Ζιώγα, επέλεξε εσένα μαζί με τον Γιάννη Καλτσούδα σαν τεχνικό δίδυμο για τον πάγκο της ομάδας. Πες μας δυο λόγια για την νέα σελίδα που ανοίγει για εσάς τους δύο.

 - Η νέα διοίκηση του ΑΓΙΑΞ, έψαχνε για τον πάγκο της ομάδας, ένα νέο άτομο από την Ασπροκκλησιά που να γνωρίζει την ομάδα, τον τρόπο που αυτήν λειτουργεί, να ξέρει και να μπορεί να αξιολογήσει το υπάρχον ρόστερ αλλά και ένα άτομο επίσης το οποίο θα είχε την ευχέρεια να φέρει κάποιους νέους ποδοσφαιριστές από την Καλαμπάκα και τις γύρω περιοχές με στόχο να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο πρώτα απ όλα χαρακτήρων και μετά παιχτών. Έτσι κατέληξαν σε εμένα και τον Γιάννη και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μας.



Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει όσον αφορά την σεζόν που έρχεται;

 - Όχι. Δεν μας φοβίζει κάτι, ξέρουμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε και πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε πολύ καλά στον νέο μας ρόλο.



Ποια είναι η γνώμη σου για τον άμεσο πλέον συνεργάτη σου και βοηθό προπονητή του ΑΓΙΑΞ, Γιάννη Καλτσούδα;

 - Με τον Γιάννη εκτός του ότι υπήρξαμε πολλά χρόνια συμπαίχτες τόσο στις μικρές ομάδες των Μετεώρων όσο και στην ιστορική για τον ΑΓΙΑΞ χρονιά που ανεβήκαμε κατηγορία, είμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πολύ καλοί φίλοι. Ο Γιάννης εκτός από ένας ικανότατος σκόρερ, κατά την γνώμη μου από τους καλύτερους του νομού τα τελευταία χρόνια, θα βοηθήσει τον ΑΓΙΑΞ τόσο με την προσωπικότητά του όσο και στα καθήκοντα του ως βοηθός προπονητή. Παίζει αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο και γνωρίζει τι χρειάζεται ώστε να δημιουργήσουμε μια καλή και οργανωμένη ομάδα, μια ομάδα ανταγωνιστική και με καλό κλίμα στα αποδυτήρια.





 Αγωνιστικά, τι να περιμένουμε από τον ΑΓΙΑΞ της νέας σεζόν;

 - Καταρχάς, θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο πάνω απ όλα καλών χαρακτήρων και μετά ποδοσφαιριστών. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα ευχαριστεί τους φιλάθλους που θα την παρακολουθούν.



Στόχοι;

 - Κοίτα, τον στόχο δεν μπορούμε να τον καθορίσουμε από τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τον ΑΓΙΑΞ, δεν υπάρχει και δεν θέλουμε να έχουμε ταβάνι σε αυτήν την κατηγορία που παίζουμε.

 

Ίσως το ταβάνι είναι μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην άνοδο;

 - Όχι, η άνοδος για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός μας και ούτε και θα γίνει στην διάρκεια της σεζόν. Αυτό που θέλουμε είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε, παίζοντας συγχρόνως όμορφο ποδόσφαιρο. Βέβαια αν στο τέλος έρθει η άνοδος, καλοδεχούμενη θα είναι. Αλλά το επαναλαμβάνω πως αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός μας.



Πάμε τώρα και στο κομμάτι των μεταγραφών. Υπάρχουν κάποιοι "κλεισμένοι" παίχτες οι οποίοι θα ανακοινωθούν με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου; Θα μείνουν παίχτες από την περσινή ομάδα;

 - Έχουμε έρθει σε επαφή με ορισμένους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πιστεύω θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Είναι όλοι τους καλοί ποδοσφαιριστές αλλά ξαναλέω, είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες και θα ανακοινωθούν από την διοίκηση μόλις ανοίξει η μεταγραφική περίοδος και υπάρξει οριστική συμφωνία. Όσον αφορά το περσινό ρόστερ, μπορώ να πω πως τα περισσότερα παιδιά θα παραμείνουν στον ΑΓΙΑΞ, να βοηθήσουν την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της και να φέρει καλά αποτελέσματα.


Κλείνοντας, τι θα ήθελες να ευχηθείς για την νέα σεζόν

 - Θα ήθελαν να πως πως τόσο εγώ όσο και ο Γιάννης Καλτσούδας, ευχόμαστε να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, μακριά από τραυματισμούς, στο τέλος της οποίας η ομάδα θα αφήσει ικανοποιημένους τους φιλάθλους της και θα έχει φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου